28 december - St. Petersburg

Vandaag zijn we naar St. Petersburg geweest. Alleen de rit daar naar toe, vind ik al genieten en St. Petersburg is een mooie plaats waar genoeg valt te zien. DSCF9490

DSCF9495

Eigenlijk hoopten we vandaag een boot te huren, maar bij het verhuurbedrijf waren de boten voor vandaag al vergeven. Zondag is natuurlijk een dag waarop veel mensen recreëren. Voor ons was het geen punt. We reserveerden een boot voor morgen en gingen vervolgens St. Petersburg bekijken.

Ans, die nog nooit in Florida is geweest, keek haar ogen uit en kletste ondertussen honderduit. Zoals wel meer mensen van haar generatie is haar Engels niet helemaal je van het, maar de afgelopen dagen heeft ze een snelcursus gehad. Als zeer snelle leerling, kon ze al snel een conclusie trekken: “Goh, dus ‘big’ heeft in feite twee betekenissen. Je hebt ‘big’ als groot, en het kan dik betekenen. Big dik.”

Michael, die maar half luisterde draaide zich als een wesp gestoken om. “Wat zegt u nou, ma? Zei u nou ‘big dick?” Hij kon het bijna niet geloven en ik ook bijna niet, hihi.

"Jaha,” antwoordde Ans bloedserieus.

“Ma, weet u wel dat wat dat betekent?”

Je zult begrijpen dat Michael en ik bijna van de stoel vielen van het lachen en toen we het Ans hadden uitgelegd, kwam zij ook niet meer bij.

Om onze dag toch nog in te vullen gingen we maar weer even winkelen. Ik kreeg van Ans, nog voor mijn verjaardag, een heel mooie tas en zelf vond ze ook een tas en nog wat leuke shirts. In Walgreens slaagden we nog voor wat kerstversiering. Quintijn kocht een zingende kerstboom waar hij helemaal weg van was. Zelf was ik helemaal blij met huisjes en poppetjes voor een kerstdorp voor 99 dollarcent per item. Da’s toch echt bijna voor niks!

DSCF9516 Na het winkelen besloten we bij een Mac Donalds even wat te eten. Nu hebben we al heel wat verschillende versies van Mac Donalds gezien, maar een Mac Donalds met een eigen aanlegsteiger, was nieuw voor ons.

DSCF9522
DSCF9526
DSCF9539

Lou vermaakte zich ook meer dan prima.

DSCF9562 DSCF9536

Natuurlijk konden we vandaag de pier van St. Petersburg niet links laten liggen. We zijn er verschillende keren geweest en zoveel is daar ook al weer niet te doen, maar voor ons hoort het er toch wel een beetje bij.

DSCF9582 En toen we eenmaal op de pier waren, wilden de kinderen net als de vorige keer de pelikanen voeren:

 

DSCF9589 DSCF9599

DSCF9603 DSCF9622

DSCF9620

Het einde van de middag naderde onderhand alweer, dus het was weer tijd om naar huis te gaan. Maar toch konden we het niet laten om nog even kleine omweg te maken. Soms vinden we het gewoon erg leuk om door een wijk te rijden om te kijken hoe de Amerikanen wonen en nu met de kerstperiode is het natuurlijk ook erg leuk om te zien hoe alles versierd is.

DSCF9659 DSCF9658 DSCF9667

DSCF9688

Thuis gekomen, waren we allemaal behoorlijk moe. Hoewel, er was één persoon die nog best voor een party in was. *klik*

Geen opmerkingen: